הקונסולה של נינטנדו משנה בשנים האחרונות את חלקן של הנשים בעולם הגיימינג והופכת אותו לשוויוני מאי פעם
כולנו רגילים לחשוב כי עולם הגיימינג הוא נחלתם של הגברים והילדים בלבד אולם מבט מהיר בנתונים הסטטיסטיים לשנת 2020 מראים כי המציאות שונה לחלוטין. אתר המחקר STATISTA פרסם לאחרונה מחקר לפיו עולם הגיימינג קרוב מאי פעם לאיזון מגדרי, מספר השחקניות זהה למספר השחקנים, בטווח הגילאים 10-50.
לצד החדירה ההדרגתית של הנשים לעולם הגיימינג נראה כי הדרך של קונסולת Nintendo Switch הייתה הרבה יותר מהירה: שנתיים לאחר השקת הקונסולה ב- 2017 מספר השחקנים והשחקניות היה זהה בקרב נשים וגברים.
מחשבה משנה מציאות
מה גרם לבנות ונשים לכבוש את עולם הגיימינג? ראשית מדובר באנשים צעירים ש"נולדו עם ג'ויסטיק ביד" ומאמינים כי אין הבדל בין בנים ובנות במרבית התחומים ועל אחת כמה וכמה כאשר מדובר בגיימינג.
ואכן, החדירה של יותר ויותר שחקניות לתחום הביאה איתה שינויים והתאמות לשחקניות ולהעדפותיהן ופיתחה עולם תוכן שלם של משחקים ואפליקציות הפונות לבנות ולנשים שהגיעה לשיא עם השקת Nintendo Switch.
לפי מכון המחקר EEDAR העוקב אחר תעשיות המובייל, הוידאו והגיימינג, הקונסולה של נינטנדו הצליחה לשנות את הסטטיסטיקות המקובלות בשוק ושנתיים לאחר ההשקה קהל הרוכשים שלה התחלק שווה בשווה בין גברים ונשים. זאת לעומת רוב גברי של 55% בקרב רוכשי קונסולת Xbox One.
בהתחשב בעובדה כי נינטנדו כבשה בשנה זו נתח שוק של כ- 50% מכלל הקונסולות שנמכרו, הרי שהיא הפכה למעשה למוקד החדירה המשמעותי ביותר של נשים לעולם הגיימינג.
3 סיבות להצלחה בקרב הגיימריות
אז מה גורם לקונסולה של נינטנדו להיות כל כך פופולרית בקרב נשים? הנה כמה סיבות, שמראות כי מדובר במדיניות מעמיקה ומבוססת שהיוותה חלק בלתי נפרד מפיתוח הקונסולה והמשחקים, שיושמה באופן מוצלח במיוחד המשנה את המציאות לטובה בתחומים כמו:
- פיתוח כותרים ייעודיים לנשים בכל גיל ובכל תחום עניין: בין אם מדובר בכושר, שירה, ריקוד, אתגרים קוגניטיביים ועוד. הגיימריות נהנות ממגוון עצום של תכנים איכותיים ומרתקים שאינם נופלים ברמתם מאלו המיועדים לבנים ומתאימים להעדפות ולאופן המשחק שלהן.
- הקונסולה משמשת את הבנות והנשים לא רק למשחק אלא גם למגוון תחומים אחרים, כמו שמירה על כושר באמצעות ה- RING Fit שהושק ב- 2019 והצליח להיכנס ולהישאר ברשימת עשרת המשחקים הנמכרים בארצות הברית ובאירופה תוך שנה.
- במשחקים בהם יש אוואטרים לשחקנים, ניתן למצוא מגוןן אפשרויות מגדריות שאינן מתמצות בסטראוטיפ הנשי או הגברי. השחקנים והשחקניות מוזמנים לבחור את הדמות שהכי מתאימה להם ולמצב הרוח שלהם.
מוזמנים להיכנס לעולמות חדשים עם מגוון הקונסולות והמשחקים באתר >>>
סליחה יש לך לפת?
כדי להמחיש את סיפור ההצלחה של הקונסולה בקרב גיימריות, שווה להכיר את הגרסה החמישית למשחק Animal Crossing: New Horizons, שהפך להיות אחד מהמשחקים הפופולריים במהלך הקורונה ולפי הנתונים שפורסמו באתר gameindustry.com, הוא נמנה בין המשחקים הבודדים בעולם שנהנה מפופולריות זהה בקרב שחקנים ושחקניות.
אז על מה כל הרעש? מדובר במשחק סימולציה של ניהול אי, הכולל חקלאות וסחר חליפין שבמסגרתו ניתן לשחק עם חברים בכל מקום בעולם, לדבר איתם ולהפוך לסוג של חקלאים. בהתחשב בעובדה כי המשחר הושק בסוף מרץ 2020, הרי שההזדמנות לצאת לטבע ולהיפגש עם חברים באופן וירטואלי הייתה יקרה מפז בשיא מגפת הקורונה, ומעניקה הסבר לכך שבאפריל המלאי אזל.
הצלחת המשחק לא נשארה רק בגבולות הקונסולה והפכה לקהילה בפייסבוק ששמה "קהילת אנימל קרוסינג ישראל", בה חברים כ- 1000 גברים ונשים.
אז מה ניתן ללמוד מההצלחה המרשימה של נינטנדו בקרב נשים? אולי הלקח החשוב ביותר הוא העובדה כי כמו בתחומים רבים, דעות קדומות וסטראוטיפים לא ממש מעצבים את המציאות בקרב ילדים והוריהם ויותר מכך – ההצלחה בחדירה לשוק הנשי עוברת דרך הקדשת מחשבה ומשאבים התורמים ליצירת עולמות תוכן המתאימים לבנות ולנשים, תוך הקפדה על יצירת עניין והתחברות למה שמעניין אותן.
מוזמנים להיכנס לעולמות חדשים עם מגוון הקונסולות והמשחקים באתר >>>